5 redenen waarom een website belangrijk is voor jouw bedrijf

De meeste mensen zijn het inmiddels denk ik wel eens dat ‘online aanwezig zijn’ de sleutel is voor bijna ieder bedrijf. Het internet is een heeft de oude manier van marketing flink doen veranderen. Als je niet online bent, ben je onzichtbaar. Dit is waarom een website belangrijk is.

Een website kan in veel gevallen worden gebruikt als ‘medewerker’ en als hulpmiddel voor jouw bedrijf. Maar niet alleen dit, als je niet op het internet bent, Hoe vinden je klanten je dan?

40-50% van de bedrijven hebben geen website. Bovendien houden het merendeel van deze website-eigenaren hun websites niet up-to-date. Dit geeft je een idee van hoe competitief je nu zou kunnen zijn binnen de markt.


1. Je wint geloofwaardigheid

Een website is de beste manier om al jouw werk te verzamelen en te gebruiken als een portfolio of voor jouw producten. Hier kun je eventuele getuigschriften of cijfers weergeven om je bedrijf te promoten. Klanten zoeken naar producten of merken. Wanneer een klant je op het internet niet kan vinden, schept dit wantrouwen. Maar vindt deze klant jouw mooie website, kan dit leiden tot een opdracht/bestelling.

2. Hiermee kun je jouw klanten op de hoogte houden

Je kunt je website niet alleen gebruiken om producten of diensten te verkopen, maar je kunt dit ook gebruiken om bezoekers op de hoogte te houden van je ontwikkelingen. Heb je een nieuwe dienst, een nieuwe product of een aanbieding? Meld dit op jouw website. Deze berichten kun je dan weer delen op Facebook, LinkedIn en overige netwerken om het onder de aandacht te brengen. Op deze manier creëer je een kans om bezoeker meer betrokken te laten worden bij jouw bedrijf.

3. Een website vergroot het bewustzijn over jouw merk

Je website en social media-pagina’s zijn 365 dagen per jaar 24/7 bereikbaar en bereiken mogelijk duizenden mensen per maand. Zorg er dus voor dat je jouw website goed onderhoudt en niet laat verouderen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de website-bouwers hebt geïnstrueerd om al jouw zoekwoorden te gebruiken wanneer je site in ontwikkeling is en deze consequent te gebruiken bij het plaatsen van berichten op social media of een blog.

Op deze manier zal jij met je website vaker gevonden worden op het internet en zullen anderen je vaker tegenkomen online in hun zoekresultaten.

Een website is belangrijk voor uw bedrijf

4. Het levert geld op, dus het is de investering waard

Veel bedrijven maken de fout om geen marketingbudgetten opzij te zetten, ze vinden dat het niet belangrijk is voor nu, en ze hebben al klanten. Maar eigenlijk is één van de grootste uitgaven die een bedrijf maakt het ontwerp en de ontwikkeling van elke online of offline media-uiting. Het grootste deel van je budget gaat waarschijnlijk op aan de website, dit is logisch. Wanneer de website ‘goed’ gemaakt is kan deze functioneren als extra ‘online winkel’.

Zie het als het meest prominente pand bij jou in de stad. Stel je voor dat jij hier met jouw bedrijf zou zitten. Dan zul je sowieso gezien worden! Door ditzelfde online te doen zul je ook zeker meer gezien worden. Daarnaast kun je er voor zorgen dat je gezien wordt door mensen die ook naar jou op zoek zijn. Des de groter dus de kans dat een bezoek leidt tot een opdracht/bestelling.

5. Verbeterde klantenservice

Door je contactgegevens duidelijk op de website te vermelden kunnen klanten je makkelijker bereiken. Dit voorkomt frustraties en verbeter de beleving van de klant. Het kan altijd dat er eens iets mis gaat. Wanneer een klant dan direct contact met je kan opnemen zorgt dit ervoor dat je het probleem snel op kan lossen voor de klant ontevreden wordt.

Nodig mensen op je site uit om vragen te stellen en contact op te nemen. Dit geeft je een kans om een connectie te maken met een bezoeker en deze te informeren over jouw diensten of producten.

Het enige dat een klant echt wil, is binnen 30 seconden vinden wat hij/zij zoekt. Verdwaald een bezoeker op je website? Dan zullen ze waarschijnlijk naar je concurrent gaan. Wees dus duidelijk, gericht en transparant in je communicatie.

Wanneer je vragen hebt, of meer tips wilt, neem dan dan gerust contact met ons op!
hello@webcapital.nl

Jeroen Klumpenaar
Web developer / eigenaar

Over Jeroen

Web developer, designer en eigenaar van WebCapital. Jeroen is de man die je op weg helpt wanneer je jouw bedrijf digitaal een boost wil geven. Jeroen blijft graag goed op de hoogte over alles wat er speelt op het gebied van web.